Jak prosto i szybko zrobić pyszne lody z orzechów nerkowca? Bez dodatku cukru! Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem.
składniki:
- 1 szklanka orzechów z nerkowca (namoczonych przez min. 3 godziny filtrowanej wodzie lub 30 minut w gorącej wodzie)
- 2 szklanki pełnotłustego mleka kokosowego - polecam to [link] w kartonie, bo jest do lodów idealne, ale na śniadanie z granolą można je rozwodnić
- 5 daktyli lub 2-4 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub sproszkowana wanilia
- szczypta soli
przepis:
1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj w wysokoobrotowym blenderze
2. Wlej zmiksowane składniki do foremek do lodu
3. Wstaw do zamrażalki na 2-4 godziny
4. Zawartość foremek do lodu zmiksuj w blenderze do powstania kremowej konsystencji.
5. Lody gotowe! Możesz je od razu jeść lub wlać do naczynia i trzymać w zamrażalce.
Takie lody lubię dodawać do moich koktajli. Dzięki temu są słodkie i kremowe :) Zazwyczaj po prostu przechowuję je w kostkach i miksuję sobie gdy robię smoothie.
Moje kanały YouTube: Julia Caban kanał YouTube, JULtube i naZDROWIE
Oh my...ale to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńOMG... pycha... :) Pozdrawiam. Jestem tutaj.
OdpowiedzUsuń