OWSIANKA bez gotowania, czyli PROSTE i SZYBKIE wegańskie i bezglutenowe śniadanie - PRZEPIS
do przygotowania potrzebujemy:
bezglutenowe płatki owsiane - [tutaj]
nasiona chia - [białe chia] lub [czarne chia]
sproszkowane masło orzechowe z kakao - [tutaj]
cukier kokosowy - [tutaj]
sól himalajska - [tutaj]
mleko migdałowe
*masło migdałowe - [tutaj] lub [skiełkowane/lepiej wchłanialne]
*świeże maliny
Wszystkie składniki wsypuję/wlewam do szklanego pojemnika i wkładam do lodówki na noc - rano owsianka jest gotowa i smakuje niesamowicie! Dodatkowo jest bardzo pożywna :)
Rzadko sobie robię owsiankę, ta się wydaje pyszna!
OdpowiedzUsuńJulcia, dodasz przepis na krem czekoladowy z awokado, o którym wspominałaś jakiś czas temu? :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie!!!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na szybkie, pożywne śniadanie. Ostatnio wypróbowuję różne warianty owsianki i na pewno skorzystam z twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńrano wolę owsiankę na ciepło, bo jest b. zimno ;] ale ta napweno jest mega zdrowa ;)
OdpowiedzUsuńMam wątpliwości, czy prawie surowa owsianka jest zdrowa dla jelit ...
OdpowiedzUsuńżadna owsianka (gotowana czy surowa) nie jest zdrowa jeśli masz problemy z jelitami ;)
Usuń