Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na mój ulubiony krem o niesamowicie intensywnym smaku czekolady! To dzięki tłustemu awokado (które jest zupełnie niewyczuwalne) uzyskujemy tak wykwintny smak. Przepis ten jest niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu - to co lubię najbardziej :)
przepis:
W blenderze (ręcznym lub zwykłym) miksujemy awokado z kakao, karobem (opcjonalnie), masłem migdałowym, słodzikiem (poniżej podałam moje propozycje), solą i wanilią.
- awokado (1 sztuka)
- kakao (3 łyżeczki)
- karob (1 łyżeczka)*
- cukier kokosowy - [tutaj], ewent. syrop daktylowy lub klonowy (1 łyżka)
- sól himalajska (szczypta) - [tutaj]
- posypka z płatków/czipsów kokosowych
*opcjonalnie, bo krem dobrze smakuje i bez tych składników :)
dodatkowo:
- banany do udekorowania
- maliny
Wcześniej chyba nie używałaś soli?
OdpowiedzUsuńnie, szczypta soli wydobywa głębszy smak :)
Usuń:3 pyszności <3
OdpowiedzUsuńA co to za przepiękne kosteczki? Mam ochotę je zrobić i zjeść :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie zajadam, jest niesamowity!
OdpowiedzUsuńWłaśnie zajadam, jest niesamowity!
OdpowiedzUsuń