Najlepsze WEGAŃSKIE i BEZGLUTENOWE naleśniki/pancakes - PRZEPIS
Naleśniki smażymy na oleju kokosowym
Na wierzch dodajemy ulubione owoce
Wszystko polewamy suropem klonowym lub jego jeszcze zdrowszą alternatywą - nektarem kokosowym (kupiłam tutaj)
przepis:
- 1/2 specjalnej mąki do naleśników
- 1/2 dużego banana lub 1 mały
- 1 szklanka mleka migdałowego
- olej kokosowy
Wszystko mieszamy, ale niedokładnie, tak by pozostały małe grudki. Spryskujemy patelnię olejem kokosowym (najlepiej używać opakowania w sprayu). Smażymy placuszki po 2-4 minuty z każdej strony.
Podajemy z:
- nektarem kokosowym
Naleśniki smażymy na oleju kokosowym
Na wierzch dodajemy ulubione owoce
Wszystko polewamy suropem klonowym lub jego jeszcze zdrowszą alternatywą - nektarem kokosowym (kupiłam tutaj)
przepis:
- 1/2 specjalnej mąki do naleśników
- 1/2 dużego banana lub 1 mały
- 1 szklanka mleka migdałowego
- olej kokosowy
Wszystko mieszamy, ale niedokładnie, tak by pozostały małe grudki. Spryskujemy patelnię olejem kokosowym (najlepiej używać opakowania w sprayu). Smażymy placuszki po 2-4 minuty z każdej strony.
Podajemy z:
- nektarem kokosowym
- owocami
jakie zdrowe i w towarzystwie owoców wyglądają obłędnie! :)
OdpowiedzUsuń