Zupa Dyniowa na Słodko. Zupa Krem z Dyni. Przepis Wegański, Bezglutenowy, Paleo.
składniki:
1 kg dyni hokkaido
2 marchewki
woda (dolewamy do przykrycia wszystkich składników)
świeży imbir starty
cynamon cejloński
rodzynki* do dekorowania
mleko kokosowe*
syrop klonowy*
Robiłam jakiś czas temu i uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńnie obierasz dyni przed blendowaniem?
OdpowiedzUsuńraz obrałam, ale skórka była bardzo twarda przed gotowaniem i strasznie się z tym męczyłam ;) później zdecydowałam, że zdejmę skórkę jak się podgotuje, ale okazało się, że jest tak mięciutka, że nie trzeba, bo pięknie się blenduje - a w skórce zawsze jest sporo wartości odżywczych, więc po co się tego pozbywać :) nie wszystkie dynie z tego co wiem można tak gotować, ale hokkaido nadaje się
Usuńdzięki, spróbuje zrobić ze skórką :)
UsuńSuper przepis...musimy wypróbować w domu.
OdpowiedzUsuńPycha, uwielbiam krem z dyni jeden z moich najlepszych smaków!
OdpowiedzUsuńArtykuł bardzo dobry ! zresztą jak zawsze :)
OdpowiedzUsuń