nie ma co przesadzać ;) jeśli kupuje się sfermentowaną soje ze sprawdzonego źródła, certyfikowaną to jest ona zdrowa :) co do samej soji niektórzy mogą mieć wątpliwości, ale sfermentowane produkty są bardzo zdrowe również dla naszej flory bakteryjnej jelit :)
zaciekawił mnie Twój filmik na temat natto. Przyznam szczerze, że wczesniej nie próbowałam. Muszę odwiedzić sklep ze zdrową żywnością i sama sprawdzić czy sprawdzi się jako skladnik mojej diety :)
Dzięki za ten filmik :) Mogłabyś napisać w którym sklepie kupujesz natto? Też mieszkam w Warszawie, ale w moich okolicznych ekosklepach natto niestety brak...Póki co wyposażyłam się w pastę miso i dodaję do zup i sałatek:)
Ciekawe potrawa, chociaż soje najlepiej sporadycznie. bo z tym przekreślonym GMO tez nigdy nie wiadomo ;)
OdpowiedzUsuńnie ma co przesadzać ;) jeśli kupuje się sfermentowaną soje ze sprawdzonego źródła, certyfikowaną to jest ona zdrowa :) co do samej soji niektórzy mogą mieć wątpliwości, ale sfermentowane produkty są bardzo zdrowe również dla naszej flory bakteryjnej jelit :)
Usuńzaciekawił mnie Twój filmik na temat natto. Przyznam szczerze, że wczesniej nie próbowałam. Muszę odwiedzić sklep ze zdrową żywnością i sama sprawdzić czy sprawdzi się jako skladnik mojej diety :)
OdpowiedzUsuńCzekałam na ten filmik odkąd wrzuciłaś zdjęcie natto na bloga! :D super :)
OdpowiedzUsuńoo <3 :))
UsuńDzięki za ten filmik :) Mogłabyś napisać w którym sklepie kupujesz natto? Też mieszkam w Warszawie, ale w moich okolicznych ekosklepach natto niestety brak...Póki co wyposażyłam się w pastę miso i dodaję do zup i sałatek:)
OdpowiedzUsuń