1. biała polewa
Zmiksuj wiórki kokosowe na masło, a otrzymasz przepyszne masło kokosowe, które idealnie nadaje się na polewę.
2. czekoladowa polewa
Zmiksuj wiórki kokosowe na masło, a następnie wymieszaj z kakao (najlepiej wybrać to surowe, które ma najwięcej wartości).
3. różowa polewa
Zmiksuj wiórki kokosowe na masło, a następnie wymieszaj z odrobiną soku z buraków, wtedy polewa otrzyma idealnie pudrowo-różowy kolor.
Bardzo ciekawe pomysły! Na pewno wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńsuper pomysły! :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :) Tylko szkoda, że większość wiórek kokosowych jest konserwowana dwutlenkiem siarki :/
OdpowiedzUsuńEwa
jeśli nie jesz ich codziennie to nie powinno to być aż tak szkodliwe :) osoby, które jedzą codziennie i w dużych ilościach suszone owoce i inne produkty konserwowane tą substancją powinny poszukać organicznych i niekonserwowanych odpowiedników :)
UsuńJulia, rewelacja. Dzięki. Własnie upiekłam ciasto marchewkowe i odpuściłam sobie polewę z wiadomych względów, a tu takie fajne pomysły!
OdpowiedzUsuńmm ciasto marchewkowe! pycha! :)
UsuńFajne pomysły :) A zdjęcie strasznie apetyczne :P
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł. Ja robię zawsze polewę z rozpuszczonej gorzkiej czekolady. Ale ta wersja wydaje się być równie smaczna, muszę spróbować!:)
OdpowiedzUsuńA jak Pani miksuję te wiórki. Bo ja jakoś ich zmiksować nie mogę
OdpowiedzUsuńPewnie blenderem.
UsuńPewnie blenderem.
Usuń